PARKINSONWEEKEND NIJMEGEN  

Op 22,23 en 24 september was het Parkinsonweekend. Bas Bloem (neuroloog Radboud) heeft met zijn team de Stevinprijs gekregen. Dat werd uitvoerig in dit weekend 'gevierd'. Allerlei activiteiten en lezingen rondom Parkinson voor, door, met Parkinsonpatienten en belangstellenden  https://www.intonijmegen.com/parkinson-weekend 

In de Stevenskerk was er een kunstexpositie van Parkinsonpatienten. Het werk wat daar is verkocht komt ten goede aan Parkinsonnl, dat onderzoek naar Parkinson steunt. Er is nog werk te koop. Bij belangstelling graag contact opnemen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


TULPEN EN PARKINSON

De tulp (mijn favoriete bloem) speelt pas de laatste jaren een rol in mijn werk. Ik kreeg in 2017 de diagnose PD. Als je Parkinson googelt, dan krijg je veel afbeeldingen van tulpen. Nu zijn er diverse onderzoeken die aantonen dat het ontstaan van Parkinson met landbouwgif (bollenteelt, wijnproductie) te maken kan hebben. Dat wringt bij mij. Daarom maak ik nu artwork met tulpen, maar dan net even anders. 

De tulpen die ik laat zien zijn nog steeds te herkennen als een bloem, maar zijn aangetast door symptomen van Parkinson. En er staan symbolen bij van gif en dopamine. De ‘spot’ waar de ziekte zich openbaart staat er soms in (rondje).  De tulpen veranderen in ‘brein’tulpen, ‘neuronen’tulpen, ze bewegen (tremor), ze lijken wijnglazen, ze zijn sterk gebogen. Of nemen de vorm aan van pillen.

De opbrengsten van het verkochte werk komt ten goede aan het Parkinsonnl.

De tulpenprints zijn allemaal uniek, met de hand geprint (techniek monoprint).  Met uw aankoop steunt u onderzoek naar Parkinson. 

1 kaart €2,50     3 kaarten €6    6 kaarten €10     Groter werk in passe-partout  20x25 € 10   30x40€ 20